Visionen


Vår idé har sedan starten varit att skapa en mötesplats för gitarrvärlden och skapa fokus på gitarren som instrument, på dess utövare och själva musiken. Gitarrister, artister och publik i symbios. Ett möte där upplevelsen och kunskapen står i centrum och där utbyten mellan människor leder till ett berikande av livet självt och ens egen proffesionella utveckling som lärare eller ung gitarrstudent. Ett öppet forum där vi bjuder på ett brett spektra av genrer så att mötet mellan dess utövare och utbytet blir självklar och berikande.

Uppsala Internationella Gitarrfestival är Nordens främsta och startades 2003 på kulturcentrumet Ekocaféet i Uppsala med ca 200 besökare första året. Idag är publiktillströmmingen i tusentals från Sverige, Norden och de Baltiska länderna. Vi är väldigt glada att ha kunnat skapa denna scen för gitarren och hoppas därigenom att den får sin välförtjänta plats på våra breddgrader efter 10 år på Sveriges musikkarta!

Den ständiga återkoppling vi får från publik, deltagare och sponsorer är nog avgörande för det stora engagemang som vi lägger varje år. Men ytterst är kärleken till gitarren och det mervärde instrumentet ger så många  miljoner människor till en bättre värld med glädje och meningsfullhet! 


Klaus Pontvik & Stefan Löfvenius

HuvudvärdarSponsorer och partners

Drottninggatan 3
753 10 Uppsala, Sweden
Tel: 018-10 12 64
Org.nr/VAT SE556735-9103
© 2013 Uppsala Internationella Gitarrfestival