Funktionärsroller

Informationsdisk
När du arbetar i receptionen kommer du att vara ansiktet utåt för festivalen svara på frågor rörande alla festivalhändelser samt dela ut festivalpass till deltagarna. Detta är en nyckelposition där du kommer att hjälpa människor att få ut det mesta av sin festivalupplevelse. Du måste kunna arbeta under stress och ha god kommunikation och social kompetens.

Artistvärd
Det här är ett spännande läge eftersom du representerar festivalen till konstnären. Du kommer att vara i nära kontakt med konstnären från ankomsten till Uppsala och under hela deras konsert. Du kommer att välkomna och vägleda konstnären inne i arenan och se till att konstnären har allt han / hon behöver. Engelska, spanska, italienska, Corean är språk vi söker för dessa positioner. 

Chaufför / Flygplatsvärd 
Körvana är avgörande för att plocka upp och släppa av artisterna. Du kommer huvudsakligen att ansvara för att ge ett vänligt välkomnande till artisterna på Arlanda flygplats. Om du känner dig hemma i Uppsala och har ett giltigt körkort är detta jobbet för dig. Vi kommer att förse dig med en bil. Vi behöver även chaufförer före och efter festivalen. Engelska, spanska, italienska, koreanska är språk vi söker för dessa positioner. 

Värd vid Gitarrmässan 
I detta läge din huvudsakliga uppgift är att hjälpa gitarrmässans samordnare den 8, 9 och 10 oktober. Du kommer att hjälpa till genom att förbereda tabellerna innan ankomsten av Guitar Fair utställare, hjälpa utställare att transportera sina varor vid ankomst och avresa, och under Guitar mässan på kvällen när de vill sätta sina varor i säkra rum. Vid utställare sten, kanske de också behöver hjälp med andra saker som att få information kit, biljetter, extra bord och stolar. 

Välkomstvärd
Dessa värdar har som första uppgift att välkomna alla besökare till workshops och master classes. Där ska du kontrollera besökarnas biljetter vid dörren, svara på frågor och se till att allt är i sin ordning. Värden har även till uppgift att räkna alla besökare och rapportera antalet deltagare vid konserter, workshops, masterclasses och seminarier. Du kommer också att svara på frågor från allmänheten och vara en hjälpande hand för personer som deltar i festivalen. 

Säljare 
Som säljare kommer du att ansvara för försäljning av artisternas CD-skivor samt festivalens marknadsföringsmaterial (till exempel affischer, T-shirt, etc.) För denna position ska du känna dig bekväm med människor och hantera med siffror. 

Logistik 
Dessa funktionärer kommer att hjälpa till vid alla logistiska händelser allt i från att se till att programtidning finns tillgänglig på våra olika distributionsplatser, till att bära lådor, eller se till att 'back droppen' är på plats på scen innan konserten börjar. 

Public Relations 
Är du social och har god kommunikationsförmåga? Då är detta rätt plats för dig! Som PR-person som du kommer att välkomna människor till festivalen och distribuera programtidningen i stan före och under festivalen, samt dela ut program vid ingången till UKK innan konserterna. Du kommer att svara på frågor om anläggningarna och främja sociala medier tävlingar. 

Utställningsvärd för Gitarrmässan och festivalens fotoutställning 
Din huvudsakliga uppgift blir att välkomna människor till utställningen, räkna antalet deltagare och ta hand om det utställda materialet. 

Floater / Back-up team 
Om du inte kan bestämma dig vilken position du gillar bäst och önskar prova på lite av allt samt är villig att hoppa in där allt som behövs, då är detta det bästa alternativet för dig! Du behöver bara läsa igenom alla andra beskrivningar på funktionärsroller så får en känsla för vad du kan göra som floater. 

Som back-up som du kommer att kallas in med kort varsel i fall det blir mycket att göra, eller för att täcka någons skift om vi får några sista-minuten avhopp. Denna position är viktigt eftersom du kommer att rädda situationen! Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival