• PLINI

PLINI

Presenteras i samarbete med Strandberg Guitars
Häng med Plini på en intim minikonsert och workshop/masterclass, som ger generösa insikter i Plinis kompositionsprocess, utrustning och spelteknik, samt gott om utrymme för interaktivitet och frågor. (Observera att Plini kommer att uppträda med bakgrundsspår och inget helt band.)

Plini är en av de mest lovande och hyllade nya gitarristerna och kompositörerna på den myllrande prog-metal- och instrumentalgitarrmusikscenen på länge. Plini – som kommer från Sydney, Australien – kombinerar mästerlig gitarrvirtuositet med en högt utvecklad känsla och kompositionsstil som har vunnit en hängiven publik över hela världen. Han har dessutom en stark koppling till Uppsala genom att vara signaturartist hos Uppsalabaserade Strandberg Guitars sedan 2017.

Plini är en i första hand självlärd gitarrist och kompositör som tog sin tidiga inspiration från legendariska artister som Joe Satriani, Steve Vai, John Petrucci och Guthrie Govan. Hans tidiga inspelningar släpptes på Internet och han utvecklade snabbt en stor skara underground-anhängare.

Plini är mer intresserad av att skriva övertygande kompositioner än att visa imponerande gitarrteknik, och har fått en stor internationell publik med sina fantastiskt utformade minnesvärda låtar som tilltalar en bredare bas av fans än bara andra gitarrspelare. Han gick snabbt från "sovrumsgitarrist" till att möta en växande efterfrågan på liveframträdanden och var snart på turné som förband för internationella akter som Cynic, Tesseract, Between the Buried and Me, Intervals och Animals as Leaders men turnerar nu världen som headliner.

Plinis mycket hyllade EP-trilogi och singlar som släpptes under perioden 2014-2016 följdes av hans första fullängds soloalbum med titeln Handmade Cities 2017 och Steve Vai beskrev det som "en av de finaste, framåtblickande, melodiska, rytmiskt och harmoniskt djupa rock/instrumentalskivor jag någonsin hört." Handmade Cities följdes sedan av den prisade Sunhead EP (2018) och albumet Impulse Voices 2020.
Mini-konsert / Workshop / Masterclass
Fredag 29 september kl 17.30

Köp biljett

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival