• Double concerto: Marco Pereira & Stephanie Jones 

  • Double concerto: Stephanie Jones & Marco Pereira 

Marco Pereira tillhör toppskiktet av Brasiliens klassiska gitarrister och kompositörer.
Han är inte vem som helst, Marco Pereira. Efter att ha tagit hem en rad prestigefyllda priser vid internationella gitarrtävlingar som Segoviatävlingen på Palma de Mallorca och Francisco Tárregatävlingen i Valencia har han utmärkt sig som en av de allra mest framstående brasilianska gitarrprofilerna. Han har gett ut en lång rad uppmärksammade album – Dança dos Quatro Ventos, Brasil Musical, Valsas Brasileiras, Camerístico, Cristal och senast i raden en cd med musik av den brasilianske kompositören Dilermando Reis.
 
Under en period bodde Pereira i Paris där han ofta besökte olika klubbar och influerades av jazz och latinamerikansk musik. Han studerade också vid Sorbonne och tog en masters i musikvetenskap med en studie om Villa-Lobos gitarrmusik. Många av hans kompositioner ges ut av det franska förlaget Éditions Lemoine i Paris. Förutom de många internationella solistframträdandena är Marco Pereira idag också professor i komposition vid Federal University i Rio de Janeiro. En av de mest uppskattade gitarrpedagogerna i Brasilien.
 
Utöver sitt eget framträdande och workshops uruppförs hans verk ”Lendas Amazonicas” av Duo Siqueira Lima & Gävle symfoniorkester.


Australiensiskan Stephanie Jones är en passionerad musiker med sinne för både detaljer och musikens starka uttryck. Bara 24 år gammal hör hon redan till världseliten bland den nya generationens klassiska gitarrister och har blivit populär hos både unga och äldre med över 120.000 följare på youtube. Redan tidigt stod det klart att hennes musikaliska talang är något utöver det vanliga. Hon lärde sig först piano, därefter lektioner i violin, viola, saxofon och flöjt. Till sist blev det gitarren som blev den stora kärleken.

Efter studier hemma i Australien där hon också vann flera tävlingar flyttade hon till Europa och är nu verksam i Tyskland. Hon har en mastersexamen från det anrika Franz Liszt-universitetet i Weimar. Tyskland, där hon studerade för Thomas Müller-Pering. Stephanie Jones har redan hunnit ge ut flera album. Hon har dessutom gjort flera bejublade turnéer både i Nya Zeeland, Europa och Australien.

Det är bara att hålla med om  jury som enhälligt utsåg henne till vinnare av Young Talent Competition 2018:
”Stephanie Jones är en musiker och artist som obönhörligen fångar publikens fulla uppmärksamhet. Juryn imponerades särskilt av hennes rytmkänsla, de många färgerna i hennes tonbildning, hennes medvetna användande av dynamik och artikulation samt hennes avslappnade scennärvaro.”
 

Konsert
Lördag 15 okt kl 16.30
UKK

Köp biljett
Workshop med Marco Pereira Ritmos Brasilieros & konsten
att ackompanjera brasiliansk

Fredag 14 okt kl 10
UKK

När du vill köpa biljett till
en workshop, ett föredrag,
eller en masterclass, 
välj ett heldagspass som ger tillträde till alla pedagogiska aktiviteter den dagen.

Du kan självklart välja att bara köpa en enskild workshop/
föredrag/masterclass-biljett.
Föredrag med Stephanie Jones
To make a career
Fredag 14 okt kl 15
UKK

Masterclass med Marco Pereira 
Fredag 14 okt kl 14
UKK

Köp biljett

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival