Music in the Garden
Music in the Garden är en ny festival med en serie utomhuskonserter i kammarmusikalisk anda. Ett smörgåsbord av smakrika och varierande musikaliska anrättningar, kryddade med glädje och passion. Platsen är Borggården i den vackra, anrika Botaniska Trädgården i Uppsala, och årstiden – sommar – blir den perfekta inramningen!

Vi kommer att presentera allt från en hyllning till Beethoven, musik av Schubert och Bach, en brasiliansk afton, jazz och musik av tangons förgrundsgestalt, den store Astor Piazzolla som i år skulle fyllt 100 år. Och sång på högsta nivå!

– Jag blev väldig glad att bli tillfrågad att medverka med Mats Bergström vid denna nya fina festival, Music in the Garden, på en så vacker plats som Botaniska i Uppsala, säger operasångerskan Malena Ernman. Mats och jag ser fram emot att äntligen möta vår publik och spela och sjunga för dom!

Om programmet och artisterna
Festivalen invigs den 16 juni med Askanäs Kammarensemble med pianisten Christopher Hästbacka som solist i Beethovens briljanta och virtuosa femte pianokonsert. Den pågår sedan hela sommaren med totalt elva högklassiga konserter som bjuder på musik för alla smaker. Klassiska spanska gitarristen Anabel Montesinos, världspianisten Peter Jablonski. En afton med Malena Ernman & Mats Bergström – från Mozart till musikaler, violinisten Johan Dalene och franske pianisten Julien Quentin, brasilianska gitarrgeniet Yamandu Costa, jazzpianisten och kompositören Joel Lyssarides med trio, Magnus Holmander & Irina Serotyuk, den unga svenska cellostjärnan Amalie Stalheim samt Skandinaviens främsta stråkkvartett, Stenhammarkvartetten med hemlig gäst.

Cajsa´s Kök står för serveringen, en konsertmeny bestående av Uppländska råvaror!

Music in the Garden

Plats

Vackra Borggården i Botaniska trädgården, Uppsala

Datum
16 juni - 26 augusti

Biljetter

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival