Minifestival med fokus på latinamerika
med empanadas & vino

Vi har det stora nöjet att presentera värdsartister från fyra latinamerikanska länder och dess rika musikaliska skatt: Brasilien, Uruguay, Chile & Argentina. I en minifestival med Tango, candombe, folkmusik och brasilianska inslag. En minifestival med musik och sång kryddat med goda smaker av klassiska empanadas serverade med vino tinto!

Minifestivalen arrangeras i samarbete med Regiteater och svensk-Chilenska Kulturinstitutet.

kl 14:30 - Juan Falú och Carlos Moscardini, Argentina
Gitarr och sång

Två av den argentiska folkmusikens allra främsta ambassadörer. Juan Falú och Carlos Moscardini. En unik möjlighet att få uppleva två virtuoser i fingerspetsen och deras musik.

Juan Falú
Gitarristen och kompositören är en av den Argentinska folkmusikens viktigaste personligheter. I sina många kompositioner för gitarr gestaltar han den argentinska musikens själ och hans låtar framförs av de mest framstående argentinska artisterna. Juan Falù har en erkänt djup förståelse för sitt hemlands musik och för sin fantastiska improvisationskonst har han kallats "realtidskompositör" av den Uruguayanske världsgitarristen.

Carlos Moscardini
Carlos Moscardini är en av Argentinas mest framstående musikprofiler som med sitt enastående gitarrspel tagit den argentinska tangon till helt nya nivåer. I spåren efter sångaren, gitarristen och författaren Atahualpa Yupanqui och kompositören och gitarristen Eduardo Falú har han både fördjupat kunskaperna om den argentinska folkmusiken och utvecklat den vidare med nya uttryck och samtida dimensioner.
Båda har tidigare medverkat på Uppsala Internationella gitarrfestival.

kl 16:00 - Duo Siqueira Lima, Uruguay/Brasilien
Prisbelönta gitarrduo Siqueira Lima är två av världens i särklass främsta gitarrduo-gitarrister. De har en helt unik scenutstrålning och deras live-framträdanden är något alldeles särskilt. De har en fenomenal internationell karriär med konserter vid de större festivalerna och konsertscenerna världen över.
På programmet både musik från Brasilien och Uruguay.

kl 17:30 - Marcelo Coulon (Inti Illimani) & David Azán, Chile
Duo Coulon-Azán består av två chilenska musiker med långa egna karriärer som förenats i en nära vänskap med liknande ideal och gemensamt konstnärligt uttryck. Nu är dom på Europaturné i ett antal länder.

Marcelo Coulon (f.1950) är musiker, kompositör och en av medlemmarna i den världskända gruppen Inti-Illimani sedan 1978. David Azán (f. 1974) är sångare, tonsättare och producent. Han var medlem i gruppen Coré som var en plantskola för många av nutidens chilenska musiker.

Instängda under pandemin har Marcelo och David ägnat sig åt åt att skriva material som handlar om drömmar och hopp för alla som drabbats av svåra förluster.
Dom har varit i samarbetat med framstående musiker så som författaren Jorge Baradit, och musikern Patricio Manns. Några av deras senaste produktioner är El tiempo en los ojos - text Patricio Manns, musik David Azán) och Donde nace la luz - text Marcelo Coulon, musik David Azán. 
Denna konsert presenteras även i samarbete Svensk-Chilenska Kulturinstitutet.

Minifestival
Söndag 27 mars kl 14:30 -17:30
Festivalpass för alla tre konserter.

Köp festivalbiljett


Konsert 1 - kl 14:30

Juan Falú & Carlos Moscardini, Argentina – två av argentinska folkmusikens allra främsta ambassadörer. 


Konsert 2 - kl 16:00

Don Siqueira Lima, Uruguay / Brasilien – två av världens främsta gittarduo-gitarrister. Fenomenal internationell karriär och unikt samspel.

Köp konsertbiljett 2


Konsert 3 - kl 17:30 
Marcelo Coloun & David Azán, Chile. Marcelo Coulon är känd från berömda chilenska bandet
Intiillimani, bjuder på fantastisk Chilensk musikavalkad. 

Köp konsertbiljett 3

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                                     Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival