• Sofia Karlsson - Mot ljuset!

  Köp biljett   Konsert lördag 16 okt kl 19:30
 • Emil Ernebro - Mot ljuset!

  Köp biljett   Konsert lördag 16 okt kl 19:30
 • Mattias Perez - Mot ljuset!

  Köp biljett   Konsert lördag 16 okt kl 19:30
 • Roger Tallroth - Mot ljuset!

  Köp biljett   Konsert lördag 16 okt kl 19:30
Mot Ljuset!
Sofia Karlsson & The Lovely Guitar Orchestra
Gästartist: Roger Tallroth!

Möt fantastiska sångaren, låtskrivaren och gitarristen, Sofia Karlsson och hennes Lovely Guitar Orchestra med supergitarristerna Mattias Perez, Emil Ernebro och ingen mindre än Roger Tallroth som gästartist! Vid Uppsala Internationella Gitarrfestival blir det både konsert och workshops i sång & gitarr!

Sofia Karlsson
Sofia Karlsson är utan tvekan en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld till brädden av egenskrivet material såväl som tolkningar av andra artister har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige.

Sofia har genom åren tagit hem fyra svenska Grammisar och en i Danmark. Därtill har hon fått flera andra utmärkelser, priser och nomineringar till såväl Grammis- som Manifestgalan, där albumet “Guitar Stories” från 2019 var det senaste att bli nominerat i kategorin folkmusik/visa.

Sofia Karlsson har också samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och inte minst Martin Hederos. Sofia Karlsson och Martin Hederos har under åren blivit en kär tradition på de svenska julkonsertscenerna.

Roger Tallroth
Roger Tallroth har sedan tidigt 90-tal tillhört den svenska folkmusikeliten och turnerat världens runt i olika konstellationer, bland mycket annat var han under många år medlem i gruppen Väsen. Han anses av många vara en av världens främsta gitarrister och hans sätt att stämma sin gitarr, så kallad "Tallroth-stämning" – ADADAD – har blivit ett begrepp och används av många gitarrister värden över. Roger kommer att ge en egen workshop.

Emil Ernebro
Redan 2008 tog Emil Ernebro hem segern i tävlingen ”Unga förmågor” vid Uppsala gitarrfestival och belönandes samma år med Hagströmstipendiet som delas ut av Kungl. Musikaliska Akademien. Året därpå knep han förstapriset i kategorin "Up and coming" vid utdelningen av Guitar Peoples Prize som delades ut på Fasching i Stockholm. Med sin exceptionella förmåga att få musiken att svänga är han en ständigt efterfrågad artist och har medverkat vid Polarprisgalan och även i Allsång på Skansen tillsammans med munspelsvirtuosen Filip Jers.

Hans unika talang uppmärksammades redan under studietiden på Musicians Institute i Los Angeles där han tilldelades titeln ”Outstanding Player”. Han har också medverkat vid en lång rad festivaler och samarbetat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Sven Bertil Taube och med flera framstående gitarrister, som Jojje Wadenius, Janne Schaffer, Tommy Emmanuel och Pete Huttlinger.

Mattias Perez
Mattias Pérez är en av Sveriges ledande folkmusikgitarrister. Han har spelat i många konstellationer och synts både som musiker på den omtalade Västanå Teater samt som ofta anlitad frilansmusiker med bland andra Sofia Karlsson. Han är också verksam som lärare på Musikhögskolan Ingesund i Arvika.

Konsert - Mot Ljuset!
Lördag 16 okt kl 19:30

Köp biljett


Workshops
Säljs i paket med konsertbiljett till
Mot ljuset

Torsdag okt 14 kl 13
Roger Tallroth, folkgitarr

Lördag 16 okt kl 11
Emil Ernebro, Fingerstyle

Lördag 16 okt kl 14
Sofia Karlsson & Mattias Perez
Sång & gitarr

 

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival