Uppsala Internationella Gitarrfestival -Live på riktigt! 14-16 oktober!
Kära festivalbesökare! Äntligen är det dags igen! 

Artister som representerar 16 länder och över 80 musiker medverkar i årets Gitarrfestival på Uppsala Konsert & Kongress! 

Vad vi ser fram emot att mötas och uppleva livemusik igen!


Årets upplaga av Uppsala Internationella Gitarrfestival, den årtionde i ordningen, hyllar två av musikens största profiler. Den ene är den spanske kompositören Joaquín Rodrigo som i år skulle ha fyllt 120 år, och den andre, den argentinske tangomästaren Astor Piazzolla som skulle ha blivit 100 år. Det blir två stora, brett upplagda hyllningskonserter.

Två av årets Grammisvinnare medverkar!
Vid hyllningskonserterna medverkar två Grammispristagare, gitarristen Jacob Kellermann och ”Sveriges dirigentpärla”(DN) Christian Karlsen. Dessutom den karismatiska spanska violinist virtuosen Leticia Moreno och den argentinske gitarristen Roberto Aussel som inspirerade Piazzolla att skriva musik för gitarr. Och så en av Estlands främsta orkestrar, Tallinn Chamber Orchestra, deltar också i årets festival.

Framträdande namn i årets line-up
Andra framträdande namn bland artister och pedagoger på årets gitarrfestival, är de nordiska virtuoserna Gustav Lundgren från Sverige och Olli Soikkeli från Finland som framför ett Django Reinhardt-inspirerat program.

Sofia Karlsson, en av landets mest älskade musiker och flerfaldigt Grammisbelönad, tar plats på scenen med sitt program ”Mot Ljuset!” tillsammans med supergitarristerna Mattias Perez, Emil Ernebro och Sveriges nestor i folkgitarr Roger Tallroth som specialgäst.

Vi möter också brittiske Guthrie Govan, även kallad ”gitarristernas gitarrist” i ett samarbete med grekiska basisten Yiorgos Fakanas, Cristina Galietto vinnaren av Young Talent Competiton 202 och så vår egen Stefan Löfvenius som leder en gitarrensemble.

Dessutom för första gången i Sverige, den unge jazzgitarristen och kompositören Pedro Martins från Brasilien, som har nått internationell ryktbarhet genom att vinna första pris i Montreux Guitar Competition.
Vi välkomnar också årets unga Europeiska stjärnor Eurostrings Artists!

Varmt välkomna publik och nördar till en lustfylld fest full av världens musik!


Klaus Pontvik, Stefan Löfvenius,  Rebecca Rikner med festivalteamet!

Festival 14-16 oktober
Konsertbiljetter & Workshops

Årets festival blir i äkta livetappning på Uppsala Konsert & Kongress från torsdag den 14 oktober till lördag den 16 oktober. Centralt beläget i Uppsala och endast 3 minuter från Resecentrum.
Vill du uppleva mer Uppsala?
Boka boende och läs om tips här

Tävling Unga Förmågor

Under flera års tid har Uppsala Internationella Gitarrfestival bjudit in gitarrister upp till 25 år att skicka in sina tävlingsbidrag till Tävlingen Unga Förmågor. Genom detta event uppmuntrar och synliggör festivalen den nya generationens gitarrister oavsett i vilken genre de är verksamma.
En internationell jury utser vinnaren.

Läs mer >>

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


     
                        


                                                                
                                                         
                                                                                 Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2019 Uppsala Internationella Gitarrfestival