• Agustin Luna -Tangos & Milongas

    Köp biljett   Konsert torsdag 23 september kl 19

Agustin Luna – Tangos & Milongas
Torsdag 23 september kl 19 på Reginateater

La Plata, Argentina
Under september är den argentinska mästargitarristen Agustin Luna på turné i Europa och vi har bjudit in honom till Uppsala och Stockholm i samarbete med den Argentinska ambassaden och Reginateater för två exklusiva konserter tillsammans med tangosångaren Alejo Falces som specialgäst.

”En av de allra mest begåvade gitarristerna i Argentina” - Juan Falú

En konsert med gitarristen Agustin Luna är att få direktkontakt med den argentinska musikens innersta. I sitt spel laddar han varje ton, varje fras med allt han har av sin egen passionerade och själfulla relation till musiken han spelar.

Född i La Plata, inte långt från Argentinas huvudstad Buenos Aires har Agustin Luna levt med tangon sedan barnsben. Mycket tidigt upptäcktes också hans enastående förmåga att absorbera all den musik som fanns omkring honom. Efter bara några års inledande studier kom han under beskydd av Siliva Castro, den ryktbare pedagogen och professorn i gitarrspel vid Conservatorio Provincial de Musica “Luis Gianneo” i Mar del Plata. För att ytterligare fördjupa sitt spel studerade Augstin Luna också klassisk gitarr för legendariske Edoardo Catemario i Florens.

Sedan dess har hans karriär pekat rakt uppåt med en rad framträdanden vid prestigefyllda festivaler och turnéer i Spanien, Italien, USA, Bralisien, Uruguay och Chile.

Landsmannen och konstnärlige ledaren för Guitars of the World Festival, Juan Falu, säger att Augstin Luna är ”en av de allra mest begåvade gitarristerna i Argentina”. Falu har också vid flera tillfällen bjudit in Luna att medverka vid festivalen.

Tillsammans med tillsammans med sångaren och bandoneonisten Luciano Tobaldi släppte Agustin Luna 2012 även det i hemlandet Argentina mycket uppmärksammade albumet Es la vida.

Agustin ger både konsert och en tango workshop under festivalen.


Datum
Torsdag 23 september

Tid
Kl 19.00

Plats
Reginateater 

Musikgenre
Tango- och sydamerikansk folkmusik

Agustin Luna

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival