.strandberg* gitarrtävling 2020 online - mer än 160 bidrag!
Sedan flera år har Strandberg Guitars och Uppsala gitarrfestival samarbetat med att organisera en onlinetävling med deltagare från hela världen. Det här året är mycket speciellt och situationen i världen gör tävlingen viktigare än någonsin! Och vi kan se det växande intresset för den och .strandberg* ! Cirka 160 deltagare och mer än 60000 (!) Online-röster gör detta till ett nytt rekord! Priset, naturligtvis en .strandberg * gitarr!

Skolturnén Skapa musik tillsammans & .strandberg* Guitars
Sedan 2017 anordnar Uppsala gitarrfestival en skolturné, Skapa Musik Tillsammans- under flera veckors tid. En kreativ inspirationsverkstad för barn under ledningen av argentinaren Matias Zloto. I år är vi riktigt glada sedan Strandberg Guitars inte bara blivit en sponsor till oss utan också donerade en Strandberg gitarr som används på turnén där i år deltar ca 1600 barn!

Om Strandberg gitarrer - 10 års firande
Strandberg Guitars är engagerad i innovation och har en historia som går tillbaka till 1982. De strävar ständigt efter nya lösningar som tillgodoser gitarristernas behov idag med det globala musiksamfundet som engagerar sig i designprocessen. Processen är offentlig och dokumenterad online med många resultat licensierade under Creative Commons Share-and-Share-Alike 3.0-licensiering. De är baserade i Uppsala, Sverige och tillverkar sina instrument för hand där ”känsla” krävs och av CNC där precision krävs. Varumärket .strandberg * representerar ergonomi, spelbarhet, kvalitet, innovation och design i ett utmärkt ljudpaket.

Om Ola Strandberg - grundaren
.strandberg * Gitarrer går tillbaka till ett hobbyprojekt som heter Ergonomic Guitar System som kläcktes 2007. Medan Olas lutheriekunskaper går tillbaka till mitten av åttiotalet, runt den tid då han också spelade i ett antal lokala band, var hans professionella karriär främst inom mjukvara. Olas innovativa ergonomiska design fick snabbt fart genom Internetforum och ledde snart till att hon slutade med jobbet och fick patent på sin EndurNeck ™ -halsform.

De tror att dina bästa föreställningar kommer från att känna dig inspirerad och att denna inspiration kan ha många källor. De är övertygade om att inte bara ljudet på din gitarr, eller hur det känns att spela är viktiga komponenter, utan också hur det får dig att känna.

Precis som de har konstruerat sina komponenter från material med högsta prestanda och eliminerat alla potentiella energiförluster i strängarnas vibrationer, bryter de ner de andra barriärerna som kan hämma din inspiration. Den nu ikoniska huvudlösa Boden-gitarrdesignen omfattar 6-, 7- och 8-strängade versioner som låter, spelar och ser fantastiska ut för alla musikstilar.

Thursday Oct 8
16 CET - 10 am EST - 7 am PST
.stranded* Episode #16
Ola Strandberg - birth
of a guitar brand


Friday Oct 9
16 CET - 10 am EST - 7 am PST
.stranded* Episode #17
Per Nilsson Live Lesson

Saturday Oct 10
16 CET - 10 am EST - 7 am PST
.stranded* Episode #18
Live Announcement
of Competition Winners
 

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival