En afton med Lisa Nilsson, Mattias Torell och Mats Bergström
– Efter ett antal försök blir det så äntligen av med en konsert på festivalen ihop med de fantastiska gitarristerna Mats Bergström och Mattias Torell, säger Lisa Nilsson. Vi tycker mycket om att spela tillsammans och ser fram emot att få dela det med en publik igen.

Lisa Nilsson rör sig fritt mellan genrer och har under åren sjungit tillsammans med flera av nordens största artister och musiker. Hennes starka passion för jazz och den brasilianska musikscenen har lett till samarbeten med en rad internationella storstjärnor.

Här möter vi henne tillsammans med gitarristerna Mattias Torell och Mats Bergström, en trio som återkommande samarbetar. Repertoaren har sitt centrum i Lisas gedigna låtskatt som vi här får höra i nya arrangemang och tolkningar. Musiken spänner över svensk visa, jazz, och brasiliansk bossa nova.

I över trettio år har Lisa Nilsson underhållit oss med sitt artisteri. Det stora genom-brottet fick hon med prisbelönta albumet Himlen runt hörnet som sålt 450 000 exemplar. Sedan dess har hon turnerat Skandinavien runt flera gånger om.

Mats Bergström verkade under 1980-talet främst som studiomusiker på både elektrisk som akustisk gitarr. Två års studier vid Juilliard School i New York i början av 1990-talet följdes av en medveten inriktning på kammarmusik. Han gjorde ett bejublat framträdande vid BBC Proms 2011 och förutom en rad hyllade album har han framträtt med många av de allra främsta orkestrarna – Ensemble Modern i Frankfurt och London Sinfonietta, Mahler Chamber Orchestra, Wiener Symphoniker och BBC Symphony Orchestra, Kungliga Filharmonikerna och Göteborgs Symfoniker. Idag hörs han ofta som ackompanjatör tillsammans med framstående sångare och som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker.

Mattias Torell har spelat och turnerat med Lisa Nilsson sedan inspelningen av Himlen Runt Hörnet. Han är även medkompositör till flera av hennes låtar. Han är en landets mest rutinerade gitarrister och har även framträtt med artister som Eric Gadd och Eagle Eye Cherry. Mattias är också en del av musikerkollektivet Blacknuss Allstars med rötter i den anrika jazzklubben Fasching i Stockholm. Mattias har även varit kapellmästare för flera uppsättningar på Stockholm Stadsteater, däribland Djungelboken och De tre musketörerna. 

Musikgenre   
Svensk visa, jazz, brasiliansk bossa nova, mm.
Fredag 9 oktober
UKK - Stora salen
Konsert kl 20:30
50 platser - först till kvarn

Köp biljett  

I år blir festivalen livesänd!
Ni får uppleva konserterna från soffan hemma tillsammans med vänner och familj! Enkelt med digitala pass!

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival