• Yiorgos Fakanas & Guthrie Govan Music Project

    Köp biljett   Konsert lördag 16 okt kl 16:30
  • Yiorgos Fakanas & Guthrie Govan Music Project

    Köp biljett   Konsert lördag 16 okt kl 16:30
Yiorgos Fakanas & Guthrie Govan Music Project

Guthrie Govan har kallats gitarristernas gitarrist. När han klev in på den internationella musikscenen med soloalbumet Erotic Cakes riktades omvärldens ögon omedelbart mot den välartikulerade britten med sin närmast obegränsade spelförmåga.
Han hänförde publiken på Uppsala Internationella Gitarrfestival 2012, då med sitt band Aristocrats. Nu är han tillbaka, den här gången tillsammans med extremvirtuose basisten Yiorgos Fakanas, lyhörde keyboardisten Dimitris Sevdalis och den suveräne trumslagaren Menios Pasialis. Tillsammans är de en sensation!
Han ger också en exklusiv workshop samma dag före konserten!

Yiorgos Fakanas är Greklands mest hyllade basist. Han har dessutom skapat musik till sceniska föreställningar och filmer och har gett ut en lång rad kritikerrosade album, både i eget namn och tillsammans med andra. Han har samarbetat med internationella namn som Dave Weckl, Mike Stern, Frank Gambale, Dennis Chambers, Anthony Jackson och många, många fler. Han är också en efterfrågad pedagog och har skrivit inte mindre än 18 böcker om basspel och musikteori. Under de senaste åren har han spelat för utsålda hus, bland annat på Cotton Club i Tokyo, Art Center i Seoul och anrika 55 Bar i New York.

Med grupper som The Aristocrats, Asia, GPS, The Young Punx, The Fellowship, och soloprojekt som Erotic Cakes har Guthrie Govan alltid varit i musiken frontlinje. Under de senaste åren har han framförallt samarbetat med Steven Wilson, gitarrist och sångare i Porcupine Tree och filmmusikkompositören Hans Zimmer som gjort musik till storfilmer som Pirates of the Caribbean, Gladiator, The Dark Knight-trilogin, Inception, Interstellar och många fler. Guthrie Govan är också en av gitarrvärldens mest efterfrågade pedagoger. Förutom clinics och workshops runt om i världen är han knuten till Brighton Institute of Modern Music.
Konsert 
Yiorgos Fakanas & Guthrie Govan Music Project 
Lördag 16 okt kl 16:30


Livestreaming clinic & showClinic
Guthrie Govan & Yiorgos Fakanas
Lördag 16 okt kl 14:30
Säljs i paket konsertbiljetten

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                                     Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival