The Gothenburg Combo & Friends
Gäster,  Lina Nyberg (sång), Susanna Risberg (gitarr) & David Stackenäs (gitarr).
Nymusik skriven av Georg Riedel, Lina Nyberg, Jojje Wadenius, Ann-Sofi Söderquist, Nils Berg, Susanna Risberg, David Stackenäs och Nina de Heney.

Musik från böckernas magiska värld!
Den hyllade svenska duon The Gothenburg Combo framför tillsammans med gitarristerna Susanna Risberg och David Stackenäs samt sångerskan Lina Nyberg musik inspirerad av litteraturen! Musiken har världspremiär på gitarrfestivalen och är av skriven av av den svenska jazzeliten främsta: Georg Riedel, Lina Nyberg, Jojje Wadenius, Ann-Sofi Söderquist, Nils Berg, Susanna Risberg, David Stackenäs och Nina de Heney.

Hur låter Robinson Kruse av Daniel Defoe i toner? Hur låter Tolkiens Sagan om Ringen? Och hur klingar Yoko Onos, Edith Södergrans och John Steinbecks texter översatta till musikens språk?

På vilket sätt kan musiken påverka din upplevelse av en bok? Och hur kan en bok påverka din upplevelse av musiken? Vi vill väcka nyfikenhet och upptäckarglädje inför nya upplevelser: Jag vill läsa mer! Jag vill lyssna mer. Vid den här konserten får vi uppleva helt ny litteraturinspirerad musik skriven¬ av den svenska jazzeliten: Georg Riedel, Lina Nyberg, Jojje Wadenius, Ann-Sofi Söderquist, Nils Berg, Susanna Risberg, David Stackenäs och Nina de Heney. Åtta fängslande fria musikaliska fantasier byggda på deras favoritböcker.

The Gothenburg Combo
The Gothenburg Combo består av David Hansson och Thomas Hansy och har med sitt enastående musikaliska samspel, sitt rasande skickliga och originella gitarrspel, sina omväxlande och omtumlande konserter och sin ovanligt starka scennärvaro rönt stor uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Med flertalet turnéer i Sydamerika, Nordamerika, Asien och Europa bakom sig är The Gothenburg Combo idag en av Sveriges mest aktiva ensembler internationellt och nationellt.

De senaste åren har duon turnerat i Australien, Nya Zeeland, Peru, Sverige och övriga Norden. De har producerat ”The history of Swedish music” på American Swedish Institute i Minneapolis, USA, skrivit en opera tillsammans med tonsättaren Malin Hulphers och turnerat med den minimalistiska musikens fader, amerikanske legenden Terry Riley. Deras tre senaste skivor, Seascapes, Guitarscapes och Sketches of the World har kritikerrosats både i Sverige internationellt.

Lina Nyberg
Sångerskan och kompositören Lina Nyberg har sedan 20 år profilerat sig som en av de mest framstående produktiva och beständiga jazzmusikerna i Norden. Hon har framträtt i ett stort antal länder och jobbat med några av de främsta musikerna i världen. Hon debuterade med duoskivan Close tillsammans med Esbjörn Svensson 1993 och har sedan dess hunnit ge ut inte mindre än 17 skivor som solist, producent och arrangör. 

David Stackenäs
Gitarrist, improvisatör och komponist som sedan sin debut år 2000 utvecklat en personlig spelstil och har tack vare sin mångsidighet haft en lång rad samarbeten med absoluta toppskiktet av den kreativa jazz/improvisationsscenen. Stackenäs har turnerat som solist och med många olika grupper i Europa, USA, Japan och Mellanöstern. 

Susanna Risberg

En hyllad gitarrist och kompositör. Vid tio års ålder fick Susanna Risberg sin allra första gitarr. Inspirerad av sin idol Jomi Hendrix bildade hon sin första blues/rock-trio. Alltid sökande efter nya utmaningar har hon närmat sig jazzen men är samtidigt bred och spelar även blues, pop, rock och klassiskt. Hon har studerat vid Berklee College i Boston, USA, för gestalter som Mick Goddrick, David Fiuczynski, Hal Crook och Tim Miller. 2011 tilldelades hon det prestigefyllda "Jimi Hendrix Award". Susanna arbetar som musiker på heltid och har gjort inspelningar och framträtt med musiker som Marit Bergman, Henric De La Cour, Miriam Bryant, Rolf Jardemark, Erik Weissglas, Samia, Nina Natri, Nadia Nair med flera.

Musikgenre  
Svenskt, jazz, klassiskt    
Torsdag 8 oktober
UKK - Stora salen
Konsert kl 20:30
50 platser - först till kvarn

Köp biljett

Köp din digitalbiljett

I år blir festivalen livesänd!
Ni får uppleva konserterna från soffan hemma tillsammans med vänner och familj! Enkelt med digitala pass!

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival