Eurostringartister 2020 
Eurostrings är den första europeiska plattformen för klassisk gitarr grundad av Zagreb Guitar Festival 2017. Plattformen samlar för närvarande 17 europeiska klassiska gitarrfestivaler.

Eurostrings grund är ett utbytesprogram unga talanger får möjlighet att medverka, vidareutbilda sig och utveckla nya färdigheter och kunskaper som är nödvändiga för att bedriva en internationell karriär. Eurostrings artisterna är vinnare vid de internationella tävlingar som anordnas av de 17 europeiska gitarrfestivaler som är medlemmar i Eurostrings plattform.

I år framträder dom i både gitarrorkestern där kompositören och legendariske gitarristen Sergio Assad från Brasilien hyllas.

Flavio Nati
Flavio Nati är utbildad vid det Conservatorio Santa Cecilia i hemstaden Rom och vid konservatoriet i Maastricht i Nederländerna. Han turnerar regelbundet i Europa och har nyligen genomfört en serie konserter i Japan och Korea. Han har vunnit en rad prestigefyllda tävlingar, bland annat Tokyo International Guitar Competition och Ferdinando Carulli-tävlingen. Efter vinsten av Respighi-priset erbjöds han att vara solist med New York Chamber Orchestra i the Weill Recital Hall i Carnegie Hall.

Nino D’Amico
Nino D’Amico är utbildad vid Conservatorio di San Pietro a Majella i hemstaden Neapel. Sedan 2014 ger han regelbundet konserter och har tagit hem priser i flera nationella och internationella gitarrtävlingar. I maj 2019 tilldelades han ett EuroStrings-stipendium för att delta i den internationella gitarrfestivalen Harmonia Cordis i Rumänien, där han vann första priset i gitarrtävlingen. Samma månad vann han specialpriset vid International Paganini Guitar Festival-tävlingen i Parma för den bästa tolkningen av ett stycke av Paganini, i en kategori utan åldersgräns.

Silvio Bilic
Silvio Bilic kommer från den lilla orten Omiš i Kroatien. Efter grundläggande studier där flyttade han till Split och utbildade sig vid institutionen för kultur och konst vid universitetet. Han har också deltagit i mästarklasser för gitarrister som Hubert Käppel, Carlo Marchione, Aniello Desiderio med flera. Genom åren har han vunnit tjugo förstapriser som solist och tolv som ensemblemusiker vid både nationella och internationella tävlingar, bland dem Competition for Young Guitarists Andrés Segovia och Concorso Internazionale di Chitarra Classica Enrico Mercatali.

Zsombor Sidoo
Zsombor Sidoo kommer från Budapest i Ungern där han studerade vid Franz Liszt-akademin. Han fortsatte därefter sina studier vid universitetet för scenkonst och musik i österrikiska Graz. Zsombor Sidoo har vunnit många tävlingar, bland annat Zagreb Guitar Festival, Concorso Internazionale di Chitarra Classica Enrico Mercatali och gitarrtävlingen i Oberhausen i Tyskland. Han framträder regelbundet vid konserter i Europa, bland annat i Ehrbar Saal i Wien och Mozarthaus i Augsburg. I oktober 2019 släpptes hans debut-album med musik av Bach, Manuel María Ponce och Hans Werner Henze.

Pablo Menéndez
Pablo Menéndez är uppväxt i Asturien, Spanien. Han tog sin kandidatexamen i San Sebastian och 2014 och har fortsatt sina vid konservatoriet i Maastricht och i Sevilla. Han har vunnit en rad tävlingar, som Concurso International Juan Crisóstomo de Arriag Bilbao, Twents Gitaar Festival i Nederländerna och Gevelsberg Guitar Festival Competition i Tyskland. De senaste åren har Pablo gett solokonserter i Spanien, Tyskland, Nederländerna och Italien. Han framträder också i kammarmusik-sammanhang och har gett ut ett album med spansk musik från 1800-talet med tenoren Joaquín Pixán och pianisten Mario Bernardo. Pablo kombinerar för närvarande sin konsertaktivitet med undervisning vid Conservatiorio Nacional Superior de Música i Córdoba, Spanien.

Lördag 10 oktober
UKK - Stora salen
Konsert kl 17:30
50 platser - först till kvarn

Köp biljett

Köp digital biljett

I år blir festivalen livesänd!
Ni får uppleva konserterna från soffan hemma tillsammans med vänner och familj! Enkelt med digitala pass!

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival