Med sitt innerligt intensiva spel och en sällsynt förmåga att ladda musiken med kraft och överraskande infallsvinklar har spansken Ricardo Gallén länge tillhört det yppersta skiktet av klassiska gitarrister. Det är med stor glädje vi hälsar honom tillbaka till Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Ricardo Gallén är en efterfrågad artist världen över. Han framträder som solist, både ensam och tillsammans med orkester på scener som Royal Concertgebouw i Amsterdam, Auditorio Nacional de Música i Madrid, det stora Tjajkovskij-konserthuset i Moskva, Palau de la Música Catalana i Barcelona, Auer Hall vid Indiana University, Sibelius-Akademin i Helsingfors, bland andra.

Gallén är något av en specialist på Bach men har också många brittiska tonsättare på sin repertoar: som Walton, Berkeley, Scott och Britten. Han spelar också gärna musik av Leo Brouwer som hyllar den spanske gitarristen – ”bara genom att se på hans händer förstår man den oerhörda kreativitet och virtuosa förmåga han besitter”. Han har också samarbetat med en rad framstående dirigenter och musikprofiler, förutom nämnda Leo Brouwer även Maximiano Valdes, En Shao, Juan José Mena, Monica Huggett, Jordi Savall och legendariske Seirgiu Comisiona.

Ricardo Gallén började sina studier i staden Linares norr om Granada där han växte upp. Han är också utbildad vid Mozarteum i Salzburg. Han är sedan 2009 själv professor vid Franz Liszt-universitetet i Weimar, Tyskland, en av de yngsta professorerna någonsin vid den prestigeladdade institutionen.

Missa inte en av de senaste decenniernas mest framstående och intressanta klassiska gitarrister.Han ger även flera masterclass under festivalen!
förmånen att få uppleva dem tillsammans med en av jazzvärldens just nu mest uppmärksammade unga musikprofiler, Mohinio Dey.
Musikgenre

Söndag 13 okt
UKK - Stora salen
Masterclass lördag 12 och söndag 13
Konsert kl 13.00

Köp biljett

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival