Med sitt innerligt intensiva spel och en sällsynt förmåga att ladda musiken med kraft och överraskande infallsvinklar har Ricardo Gallén länge tillhört det yppersta skiktet av klassiska gitarrister. Det är med stor glädje vi hälsar honom tillbaka till Uppsala Internationella Gitarrfestival. Det blir två världspremiärer av två stora nulevande tonsättare och vänner till festivalen: Colloquial Preludios av Sergio Assad och Sonata de los Enigmas No.6 av Maestro Leo Brouwer. I programmet ingår även verk av J. S. Bach.

Ricardo Gallén är en efterfrågad artist världen över. Han framträder som solist, både ensam och tillsammans med orkester på scener som Royal Concertgebouw i Amsterdam, Auditorio Nacional de Música i Madrid, det stora Tjajkovskij-konserthuset i Moskva, Palau de la Música Catalana i Barcelona, Auer Hall vid Indiana University, Sibelius-Akademin i Helsingfors, bland andra.

Gallén är något av en specialist på Bach men har också många brittiska tonsättare på sin repertoar: som Walton, Berkeley, Scott och Britten. Han spelar också gärna musik av Leo Brouwer som hyllar den spanske gitarristen – ”bara genom att se på hans händer förstår man den oerhörda kreativitet och virtuosa förmåga han besitter”. Han har också samarbetat med en rad framstående dirigenter och musikprofiler, förutom nämnda Leo Brouwer även Maximiano Valdes, En Shao, Juan José Mena, Monica Huggett, Jordi Savall och legendariske Seirgiu Comisiona.

Ricardo Gallén började sina studier i staden Linares norr om Granada där han växte upp. Han är också utbildad vid Mozarteum i Salzburg. Han är sedan 2009 själv professor vid Franz Liszt-universitetet i Weimar, Tyskland, en av de yngsta professorerna någonsin vid den prestigeladdade institutionen.

Missa inte en av de senaste decenniernas mest framstående och intressanta klassiska gitarrister.

Han ger även flera masterclass under festivalen!

Musikgenre   Klassiskt
Söndag 13 oktober
Konsert kl 13
UKK - Sal B
lördag och Söndag kl 10:15
Masterclasses
Köp Masterclassbiljett

Huvudvärdar

                                        
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                                             


                                                              
                                                             
   

            
                                                         

          

                                                                                         


Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
Tel: 0700-909 399
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2019 Uppsala Internationella Gitarrfestival