• Gohar Vardanyan

    Köp biljett    Konsert torsdag 10 oktober kl 17
Hon beundras för sitt passionerade spel, sin tekniska fulländning och sceniska utstrålning. Armeniska Gohar Vardanyan tillhör de mest intressanta gitarristerna just nu. Det blir ett mäktigt program med verk av bl a Enrique Granados, Agustin Barrios, Manuel de Falla och Joaquín Rodrigo.

”Hon har allt” konstaterade Guitar International Magazine när hon var tidningens omslagsartist. Hon har också porträtterats av Classical Guitar Magazine. Skälet är enkelt – Gohar Vardanyan är en fullkomligt lysande gitarrist!

De senaste åren har Gohar Vardanyan framträtt på prestigefyllda scener som Alice Tully Hall i Lincoln Center i New York, Smithsonian i Washington och även gett konserter i Seattle, San Francisco, Houston och Miami.

Gohar är verksam i USA men växte upp i Armenien där hon började sina musikstudier vid fem års ålder för sin far, Vardan Vardanyan. Redan som åttaåring gjorde hon sina första framträdanden och medverkade i armenisk tv. Hon vann också första pris i den nationella armeniska musiktävlingen ”Amadeus” och blev uttagen till en exklusiv grupp med särskilt talangfulla unga musiker.

Efter de grundläggande studierna i Armenien flyttade Gohar till New York och tog en masters vid berömda The Juilliard School Of Music där hon hade Sharon Isbin som lärare. Hon är numera själv en eftertraktad pedagog och ger master classes i sin egen studio i New York. Hon har också gett ut en rad instruktionsböcker för gitarrister och driver dessutom en egen tv-kanal på Youtube där hon lägger ut instruktionsfilmer. Hon samarbetar också med Strings by Mail som visar hennes filmer.

Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. I år firas den för 16:e året i rad. Gitarren är världens populäraste instrument och festivalen är en viktig samlingspunkt i Norden för gitarrmusikälskare och professionella gitarrister. För många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster är festivalen också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration. 

Musikgenre   Klassiskt
Torsdag 10 okt
Konsert kl 17 - Sal B

Fredag 11 okt
Workshop gitarrteknik kl 13 - Sal B

Lördag 12 okt
Masterclass kl 10:15 - Sal K4

Köp workshop/masterclass

Köp konsertbiljett

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival