• Four Hands

    Köp biljett    Konsert söndag 13 okt kl 16 
FOUR HANDS - Mats Norrefalk & Börje Sandquist

Med sitt tajta spel, sceniska intensitet och sällsynta förmåga att vistas i flera estetiska musikvärldar samtidigt har Duon Four Mats Norrefalk & Börje Sandquist, länge varit en av Sveriges mest hyllade gitarrensembler.
På konserten medverkar även en gitarrorkester med bland andra fem Eurostrings Artister. orkestern uruppför två stycken av Duo Four Hands.


Börje Sandquist är klassisk gitarrist medan Mats Norrefalk har sin bakgrund i pop, rock och jazz. Båda är dessutom pedagoger på Musikhögskolan i Malmö respektive Örebro och har gett ut ett flertal gitarrskolor.

Sedan duon bildades i början på 80-talet har de turnerat i Europa, Sydamerika och Ryssland och har även spelat in några album. På debutalbumet 4 Hands gör de med osviklig känsla både egna och andras låtar i en anda av latinamerikansk tradition. På uppföljaren Samborombon har de skapat starka och personliga arrangemang av Evert Taubes musik, men den innehåller även egna kompositioner.

Vid sitt besök på Uppsala Internationella Gitarrfestival bjuder de på ett omväxlande program, som alltid framfört med intensitet och karisma. Med 11-strängad altgitarr, sopran, 12-strängad gitarr, cavaquinho skapar de ett mångskiftande spektrum av gitarrklanger. Egna kompositioner blandas med musik av Heitor Villa-Lobos, Astor Piazolla, Keith Jarrett, en fantasi över en Taubemelodi eller rentav en gitarrversion av Karl Grönstedts Månsken över Ångermanälven...

För att citera Sydsvenskan: "Tätt, känsligt, förfinat, energisprakande och levande. Även om stilarna växlar binds allt samman av de två sammansvetsade gitarristernas utmejslade spelfilosofi.”
Musikgenre   Crossover
Söndag 13 oktober
Konsert kl 16
UKK - Sal B
Fredag 11 oktober
Workshop komp pa° gitarr  kl 14

Biljett workshop

Konsertbiljett

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival