• Duo Siqueira Lima 

    Köp biljett    Konsert Lördag 12 okt kl 16.30
Med sin utsökta timing, finslipade teknik och enastående musikalitet är varje konsert med Siqueira Lima Duo en upplevelse.

Cecilia Siqueira från Uruguay och Fernando Lima från Brasilien möttes vid en internationell gitarrtävling 2001 i Brasilien. Juryn kunde inte enas om en vinnare – de delade första pris! Året därpå bildade de Siqueira Lima Duo och har sedan dess gjort en fenomenal internationell karriär med konserter vid de mest besökta festivalerna och konsertscenerna över världen. För att nämna några har de gett konserter i Lincoln Center i New York, New World Center i Miami, Concertgebouw i Amsterdam och medverkat vid festivaler som Koblenz Guitar Festival, Festival Guitarras Latinas i Paraguay och Copenhagen Guitar Festival. De har också gjort flera uppmärksammade tv-framträdanden.

Bakom sig har de fyra hyllade album som omfattar allt från klassiska mästerverk till brasiliansk populärmusik och specialskriven musik för just Siqueira Lima Duo. De har dessutom en helt unik scenutstrålning och deras live-framträdanden är något alldeles särskilt. De vann det prestigefyllda "Profissionais da Música Award 2015" och "International Brazilian Press Awards 2014”, som delas ut i USA. Efter en konsert skrev New York Times att deras spel var ”detaljerat som ett Fabergé-ägg”.

Missa inte Cecilia Siqueira och Fernando Lima, två av världens i särklass främsta duo-gitarrister!

Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. I år firas den för 16:e året i rad. Gitarren är världens populäraste instrument och festivalen är en viktig samlingspunkt i Norden för gitarrmusikälskare och professionella gitarrister. För många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster är festivalen också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration. 

Musikgenre   Sydamerikanskt
Torsdag 10 okt 
Masterclass  kl 10.15
Fredag 11 okt 
Workshop Duospel kl 10:15
Lördag 12 okt 
Konsert 16.30
Köp Worskshopbiljett

Köp konsertbiljett

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival