• Kaki King — fredag 12 oktober

    Köp biljett     Workshop kl 17     Konsert kl 18
Kaki King – The Neck Is A Bridge To The Body

An Innovative Multimedia Performance
Kaki King har hyllats stort av det legendariska magasinet Rolling Stone – ”hon är en helt egen genre!” Under sin femtonåriga karriär har hon släppt åtta uppmärksammade album och för musiken till Sean Penns film Into the Wild nominerades hon till en Golden Globe vid den prestigefyllda galan för amerikanska biofilmer och tv-program.

Kaki King har turnerat på alla kontinenter och framträder på prestigefyllda scener som Carnegie Hall och Metropolitan i New York, men också på konstscener som Museum of Modern Art och Los Angeles County Museum of Art. Det hon gör är också något ytterst speciellt, där hon ofta lägger flera ljudlager på varandra och kombinerar virtuos fingerstyle med slapping-teknik. Men, säger hon, ”i processen att skapa musik inser jag alltmer att det är gitarren i sig som talar, jag är bara en uttolkare.”

Hennes fantasi tycks oändlig och The Neck Is A Bridge To The Body är en helt unik multimediaföreställning som hon gjort tillsammans med Glowing Pictures, välkända för sina samarbeten med artister som Animal Collective, David Byrne, Brian Eno och Beastie Boys.

Det är en visionär show som både berör, överraskar och provocerar. Hon kommer också att använda sin akustiska 6-strängade Ovation Adamas 1581-KK Kaki King-gitarr, särskilt framtagen för just det här projektet. Det är bara att hålla med tidningen Boston Globe: ”Missa inte det här. Jag har aldrig sett något liknande…en överdådig fest för alla sinnen, en svindlande dröm av bilder och musik från en gitarrist som redan är känd för sin innovativa förmåga. Jag upprepar, missa inte det här.”

Utöver konsert håller hon i en workshop. 

Musikgenre  
Fingerstyle, acoustic rock, instrumental music, post-rock, jazz
Workshop
Fredag 12 oktober kl 17

Köp workshopbiljett


Konsert
Fredag 12 oktober kl 18

Köp biljett

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                                     Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival