• José González Solo — söndag 14 oktober

    Köp biljett     Öppet samtal kl 17-18     Konsert kl 19
När José González för femton år sedan gjorde sin egen tolkning av The Knifes Heartbeats blev det en katapultstart på hans karriär. Efter den succén har hans stjärnstatus bara blivit starkare för varje år. Nu kommer han till Uppsala internationella Gitarrfestival för en exklusiv solokonsert.

- Känns superkul att bli bjuden till Uppsala internationella gitarr festival! Den spanska gitarren har alltid varit central för min musik, säger José González. Det ska bli särskilt kul med det öppna samtalet om bl a skapande med min gitarrlärare Paul Helltén.
Jag kommer att uppträda själv med gitarr, till skillnad från de andra konstellationerna jag haft de senare åren. De flesta låtarna är inspelade på det sättet och det är ljudbilden som folk främst förknippar mig.


Sedan släppet av sitt tredje soloalbum Vestiges & Claws 2015 har José González medverkat på soundtracket för The Secret Life of Walter Mitty, och bidragit med en strålande version av This is How We Walk On The Moon för Red Hot + Arthur Russells välgörenhetssamlingsskiva. Hans soloversion av Junip-spåret Far Away vann Best Song in A Game på Spike Video Awards.

Han har också turnérat och sålt ut arenor i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien och Nya Zeeland, inklusive två shower i Sydneys legendariska operahus, två shower i Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, The Beacon Theatre i New York och Cirkus i Stockholm. Det blev stående ovationer från såväl publik som press. The Independent, El Pais, Dagens Nyheter och Hamburger Abendblatt, alla stämde in i hyllningskören.

José González har framfört sina många helt fantastiska låtar i en mängd olika konstellationer genom åren. Men oavsett om han har framträtt solo, med band eller med gruppen Junip har hans spröda känslomättade röst alltid haft en förmåga att nå fram till människornas hjärta.

Missa en av Sveriges mest älskade artister – solo!

Musikgenre
Indie folk singer-songwriter
Öppet samtal
kl 17-18

Konsert
Söndag 14 oktober kl 19

Köp biljett
Öppet samtal
Obs! Kl 17-18, öppet samtal om skapande. Ett samtal mellan José González och hans gymnasielärare Paul Helltén. Äger rum i samma sal. Samma biljett gäller. 
Vill du uppleva mer Uppsala?
Boka boende och läs om tips här

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                                     Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival