• Invigningskonsert — Joanne Shaw Taylor — onsdag 10 oktober

    Köp biljett
  • Invigningskonsert — Jack Broadbent — onsdag 10 oktober

  • Invigningskonsert — Clas Yngström — onsdag 10 oktober

Årets Uppsala Internationella Gitarrfestival firar 15-årsjubileum och inleder med ett blixtrande bluesrock-fyrverkeri! Medverkar gör några av de mest ansedda artisterna på hela den stora och levande bluesrockscenen.

Joanne Shaw Taylor
I centrum står den fantastiska Joanne Shaw Taylor. En makalös gitarrist som får väggarna att vibrera av musikalisk lust. Dessutom har hon en oemotståndlig röst som uttrycker rockens och bluesens innersta väsen. Det närmaste man kan komma är Janis Joplin! Sedan debut-plattan White Sugar 2009 har Joanne Shaw Taylor följt upp med en rad storsäljande album. Hon var också sologitarrist i Annie Lennox band vid den berömda Diamond Jubilee-konserten i London 2012. Hennes femte studio-album som kom i september 2016 spelades in I Grand Victor Studios i Nashville. Ikonen Joe Bonamassa har lyft Joanne Shaw Taylor till skyarna och bjudit in henne att medverka vid sina British Blues Explosion concerts. För många är hon helt enkelt ”UK’s number 1 star of the blues rock world”.
Bandet Joanne Shaw Taylor, Oliver Perry, Luigi Casanova , Bob Fridzema.

Clas Yngström med  Sky High

Festivalen har i år återinbjudit några framstående artister från de femton år som gått. En av dem är den närmast kultförklarade Clas Yngström. Inspirerad av punkrörelsen bildade han i slutet av 1970-talet bandet Sky High, ”ett rått rockband med fötterna i lerig blues”, som han själv uttrycker det. Sky High gjorde fem plattor under 1980-talet, bland annat Freezin Hot som lanserades stort med en konsertvideo på MTV. Därefter kom det bästsäljande albumet Humanizer 1987. Sedan dess har de gett ut ytterligare en rad album och har spelningar inbokade jorden runt året om. Joanne Shaw Taylor och Clas Yngström har en gemensam stor förebild och inspirationskälla: Jimi Hendrix.
Bandet Clas Yngström, gitarr,Arne”Mr Dynamite” Blomqvist - bas , Marcus”The Big Beat”Källström - trummor

Jack Broadbent
Med på scenen har de Jack Broadbent, hyllad som “The new master of the slide guitar” vid jazzfestivalen i Montreux. Live är han en upplevelse långt utöver det vanliga, inte bara för sitt helt oerhörda slide guitar-spel: han har en röst som griper tag och tar publiken rakt in i folkrockens hjärta. De stora influenserna har varit Peter Green, Robert Johnson, Davey Graham, Neil Young och Joni Mitchell, bara för att ta några. Och så finns där förstås också Jimi Hendrix. Jack Broadbents personliga tolkning av legendariska The wind Cries Mary är en hit med hundratusentals visningar på Youtube.

Så missa inte femtonårsjubilerande Uppsala Internationella Gitarrfestivalens stora bluesrockfest!

Musikgenre   Bluesrock
Invigningskonsert
Onsdag 10 okt kl 19.30 – Sal D

Workshop Föredrag
Torsdag 11okt kl 10.15
50 år av Blues & Rock 
Vill du uppleva mer Uppsala? 

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival