• Carlos Moscardini — lördag 13 okt

    Köp biljett     Konsert kl 16
Gitarristen och kompositören Carlos Moscardini är en av Argentinas mest framstående musikprofiler som med sitt enastående gitarrspel tagit den argentinska tangon och folkmusiken till helt nya nivåer. I spåren efter sångaren, gitarristen och författaren Atahualpa Yupanqui och kompositören och gitarristen Eduardo Falú har han både fördjupat kunskaperna om den argentinska folkmusiken och utvecklat den vidare med nya uttryck och samtida dimensioner.

”De oemotståndliga rytmerna, kraften, accenterna, den harmoniska rikedomen, de fint uppbyggda fraserna, pauserna fyllda av känslor, smakfullheten, allt bidrar att göra lyssnandet till ren glädje”
, som Buenos Aires-tidningen La Nacion uttryckte det i en recension.

Hans kompositioner spelas inte bara av honom själv utan av internationellt framstående gitarrister. Moscardini är också en mycket framstående pedagog och undervisar sedan tjugo år vid de båda konservatorierna i Buenos Aires som bär namn efter berömda föregångare: Gilardo Gilardi och Manuel de Falla, som visserligen var född i Andalusien men dog i Argentina.

Moscardini har gett konserter och hållit master classes i snart sagt hela världen. Vid sitt efterlängtade besök vid Uppsala Internationella Gitarrfestival kommer han självklart också att ge en workshop i ensemblespel där både framstående studenter och verksamma lärare deltar. De kommer tillsammans att medverka vid lördagens eftermiddagskonsert.

För sina insatser för argentinsk kultur och musik har Carlos Moscardini fått ta emot en mängd priser och utmärkelser, bland annat fick han 2015 ”Premio Nacional de Música” som är Argentinas finaste och mest prestigefyllda hedersbetygelse. 
 

Musikgenre   
Argentinsk tango & folkmusik
Konsert
Lördag 13 okt kl 16

Köp biljett
Vill du uppleva mer Uppsala?
Boka boende och läs om tips här

Huvudvärdar

                                                                              
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          


                                                                   
                                                             

                                                          


   


                                                                                  

           


Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2019 Uppsala Internationella Gitarrfestival