Upplev Sinfonity. Ett svindlande lyssnaräventyr långt utöver det vanliga! En hel orkester med elgitarrvirtuoser som lyfter klassiska mästerverk till helt nya dimensioner. Från Bach till Holst, från Vivaldi till de Falla. Dessutom en ljusshow som slår det mesta.

En konsert med Sinfonity är också ett möte mellan popmusikens värld och den klassiska. Och som så ofta inser man att det är mer som förenar de olika uttrycken, än skiljer. Sinfonity är också en framgångssaga. Orkesterns första live-konsert ägde rum i den spanska staden Méridas romerska amfiteater i samband med invigningen 2011 års teaterfestival. Några år senare gjorde orkestern en serie konserter i Madrid och begav sig därefter ut på en uppmärksammad turné till Málaga, Barcelona, Murcia, Bilbao och Kuba. Ensemblen gjorde dessutom bejublade konserter vid den internationella festivalen i Segovia, Córdobas gitarrfestival och nyligen i Finland.

Missa inte gitarrvärldens mest storslagna orkester. Sinfonitys konsert vid Uppsala Internationella Gitarrfestival förenar rock, heavy metal, elgitarrer och klassisk musik i en storskalig show där ljus, ljud, scenografi och musikernas agerande scenen tillsammans skapar en helt enastående föreställning. 

Musikgenre   Klassiska mästerverk
Invigningskonsert
Onsdag 11 okt kl 19:30
Priser från 295 SEK
(Bokningsavgift tillkommer)

Köp konsertbiljett

Sinfonity

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival