Medverkande i bandet: Frank Gambale — gitarr, Boca — sång, Alex Evans — elbas, Mike Shapiro — trummor, Marco Luciani — keyboard, Nick Kellie — rhythm, gitarr och sång.

När supergitarristen Frank Gambale klev fram på scenen i mitten av 1980-talet gick det som en stötvåg genom fusionjazz-världen. Ingen hade tidigare hört något liknande. Med sin fenomenala virtuositet och helt unika spelteknik inspirerade och influerade han inte bara andra gitarrister utan också många av världens mest framstående jazzprofiler.

”Allt han rör vid med sin gitarr blir till guld”, utropade Chick Corea och värvade honom till sitt band. ”Jag skulle vilja avsätta en hel månad och bara studera gitarrspel med Frank”, säger Pat Metheny. 

Första studioalbumet Brave New Guitar kom 1985. Året efter turnerade han med legendariske violinvirtuosen Jean-Luc Ponty och blev därefter en av medlemmarna i Chick Corea Elektric Band. Tillsammans gjorde de en rad studioalbum varav ett grammybelönades och ytterligare två nominerades, dessutom producerade de en live-DVD från jazzfestivalen i Montreux. 
 
Och det är på scenen Frank Gambale är som allra bäst. Hans täta, energiladdade konserter är omtalade och står i en klass för sig. Det beror inte bara på den unika sweep picking-tekniken som han själv skapat och som sedan imiterats av en lång rad andra gitarrister. Han är en unik musikpersonlighet som med sin musik når bortom alla vanliga beskrivningar av en briljant gitarrist.

Som förebild och inspiratör saknar Frank Gambale motstycke. Han är själv utbildad vid Guitar Institute of Technology i Hollywood, där han själv senare också undervisat. Förutom tolv egna studioalbum, tre liveplattor, samarbetet med Chick Corea och många andra har han också producerat fem videor och fyra instruktionshandledningar där han förmedlar erfarenheter och kunskap om sin enastående teknik.

Nu kommer han för första gången till Uppsala Internationella Gitarrfestival Missa inte möjligheten att uppleva en av vår tids stora musiker.

Musikgenre   Fusionjazz
Konsert   
Torsdag 12 okt kl 21
Konsert priser från 295 SEK
(Bokningsavgift tillkommer)

Köp konsertbiljett


Workshop

Torsdag 12 okt kl 17

Köp workshopbiljett


Konsert + workshop

Pris   555 SEK

Frank Gambale

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival