Dimitri Illarionov är en av de mest framstående solistprofilerna på den internationella klassiska gitarrscenen. Publik över hela världen har fängslats av hans uttrycksfulla spel och gränslösa virtuositet. För första gången får vi nu möta honom vid Uppsala Internationella Gitarrfestival och Sverige.

Dimitri Illarionov har vunnit flera av världens mest prestigefyllda gitarrtävlingar, bland annat Guitar Foundation of America Competition i USA och Francisco Tárrega Guitar Competition i Spanien. Under sin enastående karriär har han gett hyllade konserter i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Bland scenerna han regelbundet gästar finns bland annat Tonhalle i Zürich, Bolsjojteatern och Stora salen i Tjajkovskijkonservatoriet i Moskva, Osaka Symphony Hall, Seoul Art Center och Palais des Beaux Arts i Bryssel.

Illarionov studerade för Andreas von Wangenheim vid musikhögskolan i Karlsruhe i Tyskland och för den legendariske gitarristen och pedagogen Alexander Frauchi vid Gnessin-insitutet i Moskva. Idag betraktas han av många som en av de allra främsta klassiska gitarristerna i världen, vilket också bekräftas av den internationella musikpressen.

"En välsignad artist! Han har temperament, musikalitet, utstrålning, känsla för timing och en sällsynt förmåga att ge musiken färg och innehåll. Sammantaget ger det en fantastisk förutsättning för en stor konsertupplevelse. Bäst uttrycks det med ett ord – wow!" Så skrev Zürich-tidningen Tages-Anzeiger. Tidningen El Norte i Mexiko var inte lika mångordig, men uttryckte samma sak: "Den här gitarristen är verkligen ett fenomen!

Missa inte undret Dimitri Illarionov vid Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Dimitri ger både konsert & masterclass den 12 oktober.

Musik genre   Klassiskt
Konsert
Torsdag 12 oktober kl 18 — Sal B
Priser från 285 kr
(Bokningsavgift tillkommer)

Köp konsertbiljett

Master Class
Torsdag 12 oktober

Dimitri Illarionov

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival