Pga av sjukdom har Roland Dynes tvingas att ställa sin konsert i Uppsala i sista stund . Istället ersätts han av den internationellt erkända svenska stjärnitarristen Johannes Möller.

Roland Dyens är en färgstark personlighet som i sitt enastående konstnärskap förenar flera musikaliska dimensioner. Han ger konserter på absolut högsta internationella nivå, han är prisbelönad tonsättare med gitarren i fokus och dessutom professor i gitarrspel vid anrika Conservatoire National Supérieur de Musique i Paris.

Publik över hela världen har fängslats av hans scennärvaro och unika förmåga att samspela med lyssnare. Han är dessutom mycket känd för sin improvisationsförmåga, något som är ovanligt bland klassiska gitarrister. Ofta inleder han sina konserter med en improvisation för att ”känna in” publiken och konsertlokalen. 

Roland Dyens uppmärksammades tidigt för sin enastående talang och belönades med specialpriset vid gitarrtävlingen i Italienska Alessandria och en Grand Prix du Disque de l’Académie Charles-Cros. Båda för sina tolkningar av Villa-Lobos. Hans finns också med på den franska tidskriften Guitarists lista över de 100 mest betydande gitarristerna i världen någonsin, oavsett genre. 

Han har gett ut flera uppmärksammade cd med musik av kända gitarrtonsättare som Fernando Sor, Agustín Barrios Mangoré och Leo Brouwer bland andra. Han har på några av sina inspelningar också närmat sig jazzen med musik av Cole Porter, Erroll Garner, Dizzy Gillespie och många fler.
 
Roland Dyens fortsätter med oförminskad kraft att utforska sitt instruments alla möjligheter, både som konsertgitarrist, tonsättare och pedagog. Alessandria International Competition har tilldelat honom sin utmärkelse Chitarra d'Oro – Guldgitarren – och Guitar Foundation of America gav honom 2007 det prestigeladdade uppdraget att komponera det årliga festivalstycket. Inför 20-årsjublieet av den ansedda Guitar Ensemble Association of Japan fick han uppdraget att skriva ett nytt stycke som uruppfördes 2008 i stora salen i konserthuset Nakano Zero i Tokyo.

Roland ger både konsert, masterclass och håller i ensemblespel under festivalen.

MUSIKGENRE
Klassiskt och jazz


KONSERT
Lördag 8 oktober kl 19
Biljettpris — 295 kr 
serviceavgift tillkommer


Köp Workshop-biljett

WORKSHOP ENSEMBLESPEL
Torsdag 6 oktober
Fredag 7 oktober
Biljettpris — 300 krMASTER CLASS
Söndag 9 oktober
Biljettpris — 300 SEKKöp festivalpass

Roland Dyens

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival