Laura Snowden har på kort tid positionerat sig som en av de allra mest profilskarpa unga klassiska gitarristerna. För en tid sedan handlockades hon av legendariske Julian Bream till en konsert i Wigmore Hall i London och John Williams har bjudit in henne för att medverka i sin berömda konsertserie i The Globe Theatre. 

Och det rör sig om så mycket mer är bara blixtrande virtuositet och glasklart gitarrspel som blottlägger musikens konturer. Laura Snowden är dessutom framstående tonsättare med en rad prestigefyllda beställningar bakom sig, bland annat från Deal Festival och gitarrfestivalen i London. Ett helt unikt kompositionsprojekt var hennes stycke Live Free som framfördes simultant vid 300 konserter i 60 länder. 

Laura Snowden började sina studier vid den berömda Yehudi Menuhin School, där gitarrundervisningen gjorts möjlig genom en donation från rockgruppen Rolling Stones. Hon har även studerat vid Royal College of Music i London. Bland hennes lärare finns namn som Richard Wright, Gary Ryan, Carlos Bonell och Julian Bream. Komposition studerade hon vid Royal College of Music för Tim Salter.

Tillsammans med violinisten och kompositören Joo Yeon Sir arbetar hon konsekvent och målmedvetet för att lyfta fram musiken som en viktig för motor för kreativitet. Det har bland annat resulterat i en rad workshops vid Royal College of Music. Hon har även en duo tillsammans med gitarristen Tom Ellis. De började spela tillsammans redan som 16-åringar när de båda studerade vid Menuhin School. De vann den internationella gitarrduotävlingen i Liechtenstein 2012 och har framträtt vid en rad internationella festivaler. 

MUSIKGENRE   Klassiskt


Laura Snowden

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival