Johannes Möller är sedan flera år en av Sveriges internationellt mest uppmärksammade gitarrister. Med sitt personliga och musikaliskt uttrycksskarpa spel har han nått en publik långt utanför de vanliga gitarrkretsarna. 

"Med en bländande teknik och regnbågens alla färger öppnar han dörren till en värld av finstilta uttryck som med stor kraft och intensitet drabbar oss." Så löd motiveringen efter att Johannes Möller vunnit den ansedda svenska Ljunggrenska tävlingen. Efter en konsert skrev London Evening Standard att Johannes Möller ”åstadkom mirakel med sitt klara och luftiga spel”. 

Under sin karriär har Johannes fått en rad prestigefyllda utmärkelser och priser. Bland annat vann han 2008 den stora holländska Vriendenkrans-tävlingen som ägde rum i Amsterdam. Det var första gången på 24 år som priset gick till en gitarrist. Som en del i priset har han fått sitt namn ingraverat utanför lilla salen i anrika konserthuset Concertgebouw i Amsterdam. Som förste gitarrist någonsin har han också vunnit The Bromsgrove Festival International Young Musicians Platform i England.

Redan som 13 åring gjorde Johannes sina första offentliga konserter. Därefter har det blivit mer än 400 framträdanden i 14 olika länder i Europa, USA och Sydamerika, bland annat i Purcell Room i London, Concergebow i Amsterdam, vid den internationella gitarrfestivalen i Iserlohn, Tyskland, som gästartist och lärare vid State University Northridge i Los Angeles och i direktsändning i BBC i England.

Johannes Möller har alltid haft ett stort intresse för musik från olika delar av världen, inte minst Indien och Kina, där han också turnerat. Hans konstnärskap präglas av en stark ambition att sammanföra och förmedla den kraftfulla och genuina musikaliska energi som finns på olika kontinenter. 

Under våren genomförde Johannes Möller en turné i Nordamerika och tidigare i höst har han bland annat gett konserter i Österrike och Nederländerna. Sedan en månad tillbaka är han också huvudlärare i gitarrspel vid konservatoriet i Amsterdam.MUSIKGENRE Klassisk

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival