Den amerikansk-brasilianske gitarristen Gustavo Assis-Brasil har både turnerat och spelat in plattor med storheter som Richard Bona, Tim Ries, Nelson Faria, John Stowell, Esperanza Spaulding, Frank Potenza och många andra. Men allra mest känd är han som en av jazzvärldens mest hyllade och omtyckta pedagoger. Hans utveckling av olika typer av fingerspelteknik är helt banbrytande.

Gustavo Assis-Brasil är idag verksam i hemstaden Boston där han är chef för Jazz and Contemporary Music Ensembles vid Cambridge School of Weston. Han undervisar också vid en rad andra framstående Universitet och högskolor för musik i USA och Brasilien, bland annat legendariska Berklee College of Music i Boston, Guitar Institute of Technology (MIT) i Los Angeles och Federal University of Santa Maria och University of Passo Fundo som båda ligger i Brasilien.

Gustavo Assis-Brasil har gett ut flera böcker om fingerspel, bland annat Hybrid Picking for Guitar och Hybrid Picking Lines and Licks med förord av Guthrie Govan. Själv har Gustavo Assis-Brasil examen från Berklee och har dessutom deltagit i masterclasses och studerat för Pat Metheny, Frank Gambale, Mike Stern, Dave Liebman och John Scofield. Han är utbildad i improvisation och komposition för den hyllade pianisten och jazzgurun Charlie Banacos. 

WORKSHOP: TOOLS ON MODERN IMPROVISATION AND COMPOSITION
Gustavo visar och lär ut Tools on modern improvisation and composition som kan appliceras på alla stilar. Han har skrivit tre böcker om hybrid- pickning och undervisat Han är chef för Jazz and Contemporary Music Ensembles vid Cambridge School of Weston. Presenteras i samarbete med Strandberg.

Musikgenre
Jazz, fingerspel, hybrid picking, ...

Presenteras av Strandberg*

Gustavo Assis-Brasil

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                                     Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival