• Grigoryan Brothers — fre 7 okt och lör 8 okt kl 12

De är stjärnvirtuoser. De är hyllade och prisbelönade. Och de är syskon. Slava och Leonard Grigoryan från Australien är en av världens i särklass mest profilskarpa gitarrduos. Äldre brodern Slava är född i Armenien och kom till Australien med sina båda musikerföräldrar 1981. Leonard är född i hemstaden Melbourne. Tillsammans har de turnerat världen runt och framträtt på många av de mest prestigefyllda scenerna i Europa, USA, Asien, Ryssland och länder i Mellanöstern. De har också genomfört en rad framgångsrika samarbeten på hemmakontinenten inom den klassiska genresfären, framförallt tillsammans med stråkkvartetter som Australian String Quartet, Flinders Quartet och Goldner String Quartet. De har också haft en rad konstnärliga framgångar i Europa tillsammans med kvartetter som Endellion, Skampa och Chillingiriankvartetten.

Grigoryan Brothers har gett ut en rad hyllade inspelningar som Grigoryan Brothers, men medverkar också tillsammans på ytterligare flera uppmärksammade album. Och de rör sig fullkomligt självklart och virtuost över alla musikaliska gränsområden, från den mest kända klassiska gitarrepertoaren till jazzens obegränsade uttrycksrikedom. Alla deras fem album tillsammans har nominerats till ARIA! (Australian Record Industry Association). Det senaste – This Time – innehåller musik både av dem själva och favoritkompositörer de ofta och gärna samarbetar med. För sitt klassiska debutalbum Sonatas and Fantasies vann Slava Grigoryan ARIA-priset för bästa klassiska album redan 2002. Han har också framträtt som solist tillsammans med London Philharmonic, Royal Scottish National Orchestra, Hallé Orchestra, Dresdens radioorkester och Israel Symphony Orchestra.

Yngre brodern Leonard Grigoryan turnerar världen över och är även medlem i den omtalade jazzgruppen FGHR. 2013 släppte Leonard sitt första soloalbum inspelat i legendariska Rainbow Studio i Oslo.

Detta program presenteras i samarbete med Australiens Ambassad i Sverige

MUSIKGENRE  Klassisk

Grigoryan Brothers

Webbsida
Facebook-sida

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival