Med innerlighet och exceptionell virtuositet fyller den argentinske gitarristen Pablo Uccelli tangon med passion och starka uttryck. Han anses idag som den kanske främste uttolkaren av tango på gitarr och fullföljer en tradition från gitarrister som Cacho Tirao och Anibal Arias, som tidigare var hans lärare.

Pablo Uccelli är internationellt mycket efterfrågad som solist och har under de senaste åren ger konserter i rad länder, bland annat Frankrike, Schweiz, USA, Mexiko, Israel, Brasilien och Uruguay. Hans album Suerte Loca har hyllats av gitarr- och tangoälskare runt om i världen och vid sidan av sin verksamhet som solist undervisar han i tango och folklore vid välrenommerade ”Conservatorio de Manuel de Falla” i Buenos Aires.

Med Pablo Uccelli fortsätter Uppsala Internationella gitarrfestival att presentera gitarrtango i världsklass. Tidigare har storheter som Victor Villadangos, Maximo Pujol, Juan Falu och Analía Rego besökt festivalen. 

Sebastian Zambrana på gitarr och Fernando Taborda med sitt bandoneon från Buenos Aires har tangons oförfalskade känsla ända ut i sina fingerspetsar. Som duo förmedlar de den argentinska musikens rika spektrum av uttryck — vild passion, extas, förtärande melankoli, glädje och smärta. De behärskar totalt den mångskiftande tangorepertoaren med traditioner och kompositioner från 1800- och 1900-talen till helt nyskriven tango. De är också fenomenala improvisatörer och ger med sina djupa kunskaper om tangons själ och teknik nytt liv åt många äldre tangomelodier. Både Sebastian Zambrana och Fernando Taborda undervisar dessutom vid Conservatorio de Astor Piazzolla och vid EMBA, Escuela de Musica de Buenos Aires. Upplev genuin tango, som den ska låta.

De ger även workshops under festivalen.

Pablo Uccelli

Fernando Taborda

Sebastian Zambrana

Facebook-sida

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                                     Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival