JAZZ PÅ SVENSKA
En hyllning till Monica Zetterlund och Jan Johansson

Medverkande: Svante Thuresson, Georg Riedel, Isabella Lundgren, Anders Widmark, Stephen Simmonds, Merit Hemmingson, Sofia Jannok, Calle Bagge, Maria Möller, Jonas Kullhammar, Max Schultz, Erik Söderlind, och Susanna Risberg.

Monica Zetterlund och Jan Johansson hyllas vid Gitarrfestivalens öppnande den 7 oktober.

I ett unikt samarbete inviger Uppsala Internationella Gitarrfestival och Swedish Music Hall of Fame årets stora gitarrfestival med en hyllning till två av Sveriges mest kända och älskade artister, Monica Zetterlund och Jan Johansson.

Många av våra mest framstående artister och musiker ur flera olika generationer samlas för att ge kraft åt manifestationen — Svante Thuresson, Georg Riedel, Isabella Lundgren, Anders Widmark, Stephen Simmonds, Merit Hemmingson, Sofia Jannok, Calle Bagge, Maria Möller, Jonas Kullhammar, Max Schultz, Erik Söderlind, Susanna Risberg är några av dem som kommer att ta plats på scenen i Uppsala Konsert & Kongress. När Swedish Music Hall of Fame invigdes (2014) var Monica Zetterlund och Jan Johansson bland de första artisterna som valdes in. Båda representerar en musikskatt som de flesta har en relation till. Dessutom når de ständigt nya lyssnare. Monica Zetterlund fick en ny stor och ung publik när filmen om hennes liv kom för ett par år sedan, säger Klaus Pontvik.

Basisten och kompositören Georg Riedel är en av artisterna som uppträder på konserten. Han är bokstavligen en musikalisk länk till Jan Johanssons och Monica Zetterlunds musik. Det är bland annat hans basgång som öppnar Jan Johanssons klassiska tolkning av Visa från Utanmyra, från skivan Jazz på svenska. Det blir inte bara tillbakablickar under kvällen. Några av artisterna, som till exempel, Anders Widmark kommer att framföra musik som är specialarrangerad för konserten som är en storslagen manifestation för svensk musik och för Uppsala Internationella Gitarrfestival.

   
   
Konsert
Onsdag 7 oktober — kl 19:30 

Plats
Uppsala Konsert & Kongress

Scen
Stora salen

Pris
440 kr ordinarie
345 kr student / pensionär

(Ticnet-avgift tillkommer)

Köp biljett   


Grundtanken bakom Swedish Music Hall of Fame är att hylla rikedomen i den svenska musik-skatten och att bygga broar mellan generationer. De invalda måste ha skivdebuterat för minst 20 år sedan. Det långsiktiga syftet med Swedish Music Hall of Fame är att ge ett erkännande till personer som lagt grunden för svensk populärmusik och därigenom inspirera till nyskapande och utveckling inom musiken.

Webbsida

Svante Thuresson

Georg Riedel

Isabella Lundgren

Anders Widmark

Webbsida
Facebook-sida

Sofia Jannok

Maria Möller

Erik Söderlind

Susanna Risberg

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival