Vicente Amigo tillhör de verkligt stora flamencovirtuoserna i världen. Han gjorde succé på Uppsala Internationella Gitarrfestival 2012 och kommer nu på ett efterlängtat återbesök. Hans senaste album "Tierra" nominerades till en Latin Grammy 2013.

Vicente Amigo står stadigt i den traditionsrika flamencon, men är alltid öppen för nya intryck. Hans nyfikenhet leder honom ständigt till nya insikter, samarbeten och erfarenheter. Senaste plattan Tierra som kom förra året är producerad av Guy Fletcher, keyboardist i bandet Dire Straits och som varit inblandad i bandets gitarrist Mark Knopflers alla soloprojekt sedan dess. Det har fått Vicente Amigos gitarrspel att nå nya dimensioner. "Tierra" nominerades till en Latin Grammy 2013.

Det är flamenco med kraft och intensitet men ändå smeksam och lyrisk. Att höra Vicente Amigo är att mötas av blixtrande virtuositet, genuin musikalitet och effektfulla överraskningar. Alltid med flamencon i fokus.

Flamencon är ett självklart inslag i årets festival som vi har valt att tillägna minnet av den stora Paco de Lucía som gick bort i februari.

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival