Den unga sydkoreanske fingerspelsgitarristen Sungha Jung är ett fenomen. Hans berömmelse har exploderat på YouTube där ofattbara närmare en miljard personer besökt hans kanal och sett hans musikvideor! Nu kommer han till Uppsala Internationella Gitarrfestival för en konsert med den unga svenska fingerspels-gitarristen Gabriella Quevedo som gästartist, också hon med en jättepublik på YouTube.

Michael Jackson, Nirvana, Beatles, Guns N' Roses, Abba. Det är bara några av de artister vars musik fått en helt ny aura med hjälp av den sjuttonårige Sungha Jungs arrangemang. Dessutom tolkar han på sitt karaktäristiska vis klassiska kompositörer som Ravel, Bach och landsmannen Yiruma som nått en världspublik med sin meditativa och melodiska musik. Sungha Jung har fått en mängd utmärkelser och ses av många som en av världens främsta gitarrister.

Med sitt virtuosa fingerspel tog Gabriella Quevedo för två år sedan hem segern i tävlingen unga förmågor vid Uppsala Internationella Gitarrfestival. Hon hade några år tidigare hittat en video med Sungha Jung och kände omedelbart att det var hennes musik. Därmed tog livet plötsligt en annan riktning för den unga svenska talangen som nu själv en av de allra främsta fingerspelsgitarristerna.

Sungha Jung och Gabriella Quevedo har framträtt tillsammans tidigare, bland annat vid konserter i Tyskland, som också var Gabriella Quevedos internationella debut.

Gabriella Quevedo kommer att uppträda som gästartist under Sungha Jungs konsert. Gabriella vann tävlingen Unga förmågor 2012.

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival