Featuring Bob Franceshin (saxofon), Chris Minh Doky (akustisk bas och elbas),
Keith Carlock (trummor)

Uppsala Internationella Gitarrfestival 2014 presenterar den legendariske jazzgitarristen Mike Stern från USA. Både som soloartist och genom samarbeten med flera av jazzens och fusionmusikens allra största gestalter tillhör Mike Stern det absolut yppersta skiktet jazzgitarrister. Han ger även en clinic samma dag.

Redan som 23-åring blev han medlem gruppen Blood Sweat & Tears och spelade med bandet i två år. Därefter värvades han av Billy Cobham till sitt explosivt energifyllda fusionband där han spelade under några år.När trumpetaren Miles Davis gjorde sin comeback i början av 1980-talet engagerade han Mike Stern som hade en stor del i den påföljande framgången, vilket man kan höra på albumet ”We Want Miles” som spelades in live på en nattklubb i Boston.

Sedan dess har Mike Stern konsekvent varit en av jazzvärldens mest tongivande frontfigurer, ofta i samarbete med världens allra främsta musiker, som Jaco Pastorius, David Sandborn och Michael Brecker.

Han har också en lång rad soloalbum bakom sig. Efter Standards (And Other Songs) som kom 1993 utnämndes han av både läsare och kritiker i magasinet Guitar Player till bästa gitarrist. Därefter har han fått stor uppmärksamhet för plattor som ”Give and Take” tillsammans med bland andra basisten John Patitucci och trummisen Jack DeJohnette, och ”These Times” med gästmusiker som basisten Richard Bona och saxofonisten Kenny Garrett. På senaste albumet ”All over the Place” medverkar bland andra Richard Bona och Dave Holland på bas och Anthony Jackson på basgitarr.

Med sig till Uppsala Internationella Gitarrfestival har Mike Stern med sig Bob Franceshini på saxofon. Han har spelat med en rad av de allra mest framstående och kända artisterna, bland andra Paul Simon, Celine Dion, Tito Puente, Ricky Martin, Lionel Richie och många fler. Han är också framstående kompositör och arrangör.

På akustisk- och elbas kommer den fantastiska Chris Minh Doky, som förutom Mike Stern också samarbetat med Michael Brecker, David Sandborn och Ryuichi Sakamoto.

Keith Carlock är en av USA:s mest namnkunniga trumslagare. Han har turnerat och samarbetat med många av de allra största, som Sting, Steely Dan, Donald Fagen, Diana Ross, Faith Hill, Paula Abdul och många fler. Sedan i år är han också ny trumslagare i gruppen Toto.

Mike Stern
Bob Franceshin, saxofon
Chris Minh Doky akustisk bas och elbas
Keith Carlock trummor

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival