En av de riktigt stora höjdpunkterna vid årets upplaga av Uppsala Internationella Gitarrfestival är den akustiska jazzgitarrens supertrio The Great Guitars – Martin Taylor, Ulf Wakenius och Robin Nolan, tre av världens främsta gitarrister som tillsammans får allt annat att blekna.

Martin Taylor har tidigare samarbetat med stjärnor som Jeff Beck, Tommy Emmanuel, Gary Burton, Chet Atkins och den legendariske violinisten Stéphane Grappelli som bildade Franska Hotkvintetten tillsammans med Django Reinhardt. Han är en ikon för gitarrister över hela världen och har sålt många miljoner skivor och mottagit medaljen Most Excellent Order of the British Empire av den engelska drottningen.

Robin Nolan är en av de mest framstående gypsygitarristerna idag. Under många år levde han nomadliv tillsammans med sina musicerande föräldrar, en livsstil som tog honom på en yttre och inre resa med musiken i centrum. Han studerade därefter vid Guildhall School of Music i London. Livets erfarenheter och extrem talang har på så vis gett honom en blixtrande teknik och en passion för musiken som hörs i varje fras.

Ulf Wakenius är en av Sveriges internationellt mest framstående jazzgitarrister. Han har samarbetat med en lång rad av världens allra främsta jazzprofiler med namn som Niels-Henning Ørsted Pedersen, Pat Metheny, Randy Brecker, Jimmy Rosenberg. Han blev 1997 medlem i den legendariske pianisten Oscar Petersons kvartett och har framträtt på de mest prestigefyllda jazzscenerna i världen.

Att höra The Great Guitars med Martin Taylor, Ulf Wakenius och Robin Nolan är att kliva in jazzgitarrens mest sofistikerade rum. Välkommen in!

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival