Ingen har betytt lika mycket för den professionella klassiska gitarren i Sverige som Göran Söllscher. Han är dessutom en av våra internationellt absolut mest framstående solister.

Nu kommer han för andra gången till Uppsala Internationella Gitarrfestival. Med sig har han musik av Bach och sin unika 11-strängade altgitarr.

Göran Söllscher vann franska radions gitarrtävling 1978 och året efter fick han ett exklusivt kontrakt med det prestigefyllda skivbolaget Deutsche Grammophon. Sedan dess tillhör han det allra yppersta skiktet av klassiska gitarrister i världen.

Han studerade för den legendariske pedagogen Per-Olof Johnson vid Musikhögskolan i Malmö och nu är han själv professor vid samma institution. Men han hinner också med ett stort antal konserter världen över, inte minst i Japan där han ofta turnerar.

Många av hans inspelningar har hyllats av den internationella musikpressen. Han är också rikligen belönad med priser och utmärkelser, bland annat har han mottagit den kungliga medaljen Litteris et Artibus som delas ut för framstående konstnärliga insatser inom musik, scenisk framställning och litteratur. Han är för övrigt också hedersledamot i Kalmar nation i Uppsala.

Huvudvärdar

                                             
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                          
                                                        


                                                                    


       
                                                                            Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2022 Uppsala Internationella Gitarrfestival