Badi Assad

Konsert 27 mars — Uppsala Konsert & Kongress (UKK)

Köp konsertbiljett

Hon blixtrar av energi.
Rösten strålar av energi och sensibilitet och hennes gitarrspel är egensinnigt, uttrycksfullt och liknar ingen annans. Brasilianska Badi Assad är i högsta grad en musikens äventyrerska med maximalt uttryck i fokus. I stället för att följa invanda mönster skapar hon ett helt eget och välsmakande sound av pop, jazz och traditionell brasiliansk musik.


Med en förening av exceptionellt virtuost gitarrspel, en förmåga att skapa utmanande slagverkssound med mun och mikrofon och en röst som uttrycker musikens innersta väsen är Badi Assad en märkvärdig och stark artist på den internationella musikscenen. Hon kommer från en av Brasiliens mest kända musikerfamiljer där gitarren och den traditionella brasilianska musiken alltid varit utgångspunkten. Men Badi har vågat gå vidare och ur traditionerna har hon utvecklat sin alldeles egna och mycket personliga stil.

– Jag började med klassisk gitarr, övade och tillägnade mig den klassiska tekniken och repertoaren. Men med tiden kände jag att det inte var för mig. Mitt hjärta slog för etnisk musik och brasiliansk pop. Snart började jag också använda rösten och idag är essensen av det jag gör en mix av gitarrspel och olika sätt att använda min röst. Jag blandar eget material med traditionella melodier och skapar ett nytt brasilianskt sound, säger Badi Assad.

Att höra och se Badi Assad live är något extraordinärt. Ta chansen att uppleva hennes fenomenala förmåga att kombinera musikalisk innovation, teknisk skicklighet och genuin känsla för musik.

Lyssna

Festivalens T-shirt

Konstnären Nito Vega har tagit fram trycket till festivalens jubileums
T-shirt 2013.
Finns i storlek
M - L - XL

HuvudvärdarSponsorer och partners

Drottninggatan 3
753 10 Uppsala, Sweden
Tel: 018-10 12 64
Org.nr/VAT SE556735-9103
© 2013 Uppsala Internationella Gitarrfestival